måndag, april 14, 2008

Vilodag...

Väskorna kom fram till slut!!! Gissa om vi blev lättade... Kolla bara hur lycklig Anneli ser ut när vi hämtar ut dem på flygplatsen... Två dygn utan våra ägodelar blev det...Idag har vi en vilodag, vilket vi verkligen behöver. Vi har haft två otroligt intensiva och superbra dagar. Vi har hittat många nya produkter. Känns väldigt bra. Det har blivit kinesisk mat nästan hela tiden och vi får prova många olika specialiteter för de olika orterna. Spännande och med olika lyckat resultat. En hel del mat är riktigt god, men verkligen inte allt. Nyttiga känner vi oss i alla fall. Idag har vi en vilodag och vi ska iväg till tygmarknaden här i Shanghai. Vi bor nu hos några vänner till oss och det är skönt. På onsdag har min kompis S planerat att vi ska gå ut. Då är det tydligen så att det är gratis drinkar för tjejer på många barer och pubar! Tydligen är det brist på kvinnor i storstäderna.
Två glada pojkar som antagligen inte sett västerlänningar förut. Visst är de söta. De var urgulliga och tyckte det var otroligt spännande med oss och fnissade så fort vi tittade på dem. Speciellt när vi sa hej på kinesiska till dem... Visst är de söta?
Man ser många roliga skyltar här i Kina. Ofta översätter de direkt från kinesiska vilket kan bli totalt oförståeligt. Jag tar gärna emot förslag på vad det här kan betyda. Det stod bredvid handfaten utanför en offentlig toalett:
Vi såg en butik med följande skylt... Någon som känner för att köpa trä" "....? Visst får man sig ett gott skratt?

Nä, nu ska vi börja göra oss iordning för att åka iväg till tygmarknaden. Vi vill ju hinna med lite sånt också.

Inga kommentarer: